John Rouvroye studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Na zijn opleiding werkte hij ruim 6 jaar als acteur en regisseur bij het Werkteater in Amsterdam. Aansluitend was hij een aantal jaren als regisseur en scriptschrijver actief bij grootschalige business-events in binnen- en buitenland. 
In 1999 startte hij samen met Monique Colen VANAFNUL

Monique Colen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht. Na haar opleiding werkte zij een aantal jaren als zelfstandig beeldend kunstenares. Bij VANAFNUL is Monique als eindredacteur verantwoordelijk voor de concept ontwikkeling en uitvoering van de Film en Theater projecten
Binnen het trainings aanbod is ze co-trainer van John Rouvroye
25 JAAR VANAFNUL, tijd voor een 'mission statement'
Toen wij in 1999 deze bedrijfsnaam kozen vonden veel mensen die maar vreemd. ‘Klinkt niet ondernemend’ ‘ Is te weinig gericht op Groei ‘ En inderdaad: 25 jaar later, werken wij nog steeds met zn’ tweeën, zonder groot kantoor en personeel.
En toch zijn wij gegroeid.
In onze trainingen zijn we inmiddels in de unieke gelegenheid om met top wetenschappers van verschillende Universiteiten te werken aan het verfijnen van hun wetenschappelijke verhaal. Het is een uitdaging om kandidaten terug te brengen naar het oorspronkelijke startpunt van hun idee. Het helpt hen om hun plannen vervolgens helder te kunnen presenteren.
Op film gebied keren wij in 2019, na jaren in opdracht gewerkt te hebben, terug naar ‘vrije’ projecten waarvoor wij als kunstenaars zelf het initiatief nemen. Na ‘Opera in Charkov’ een documentaire over het werk van een Nederlands creative team in Oekraïne volgde in 2021 onze tweede vrije productie: 'De Toekomst van het Hemelrijk'.
Maar we zijn ook bezorgd.
In ons land is de nadruk op economische groei door de jaren heen alleen maar toegenomen. Het levert ons allemaal een mate van rijkdom en een gevoel van vrijheid op, maar daarmee ook: de vrees om al dit moois weer kwijt te raken. Dat dubieuze politici ook in ons land met succes inspelen op deze angst voor verlies zien wij met lede ogen aan.
Daarom blijven wij zeggen:
Groei langzaam, stap voor stap, met oog voor je eigen ontwikkeling en die van je omgeving. Weet dat leren moeite kost, en dat je op de lange termijn voor die moeite beloond wordt.
In de woorden van beeldend kunstenaar Bram van de Velde aan het einde van een dag in zijn atelier: ‘Er is niets, ik heb goed gewerkt’
Telkens startend, VANAFNUL