DE TIJD VAN DICHTBIJ (documentaire 23 minuten)
Documentairemaker John Rouvroye maakte af en toe opnames van zijn moeder in de laatste fase van haar leven. Op basis van deze beelden formuleert hij na haar dood een pleidooi voor het belang van nabijheid.
De film is geselecteerd voor het Limburg Film Festival in Venlo Van 6 t/m9 juni 2024
DE TOEKOMST VAN HET HEMELRIJK (documentaire 57 minuten)
Boer Jos Soogelee kiest in zijn bedrijf al jaren voor een duurzame en kleinschalige aanpak. Inmiddels zoekt hij op termijn een opvolger voor zijn ‘Hemelrijk’ maar jonge boeren staan er niet voor in de rij. Voor hen draait het, opgegroeid in de gangbare landbouw, nog steeds om schaalvergroting en volume. Wie heeft de toekomst ?
Openingsfilm van het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen in 2021. In 2022 won de film de speciale jury prijs op het Limburg Film Festival.
OPERA IN CHARKOV (documentaire 61 minuten)
Een groot deel van het opera-aanbod in Nederland is nog steeds afkomstig van (voormalige) staatsopera's in Polen, Bulgarije, Moldavie, Tartastan en Oekraïne. Het publiek kiest op bekende titels en kan er doorgaans gerust op zijn dat de muzikale kwaliteit van de producties dik in orde is.
Hoe en onder welke omstandigheden deze voorstellingen in het land van herkomst worden gemaakt is voor het publiek minder bekend. In de film ‘Opera in Charkov’ volgen we een Nederlands creative team (regisseur Marc Krone, dirigent Jeroen Weierink en choreograaf André de Jong) bij de voorbereidingen van de opera ‘Aïda’ van Verdi in de stad Charkov in het oosten van Oekraïne.
Het is een ontmoeting tussen twee culturen, verbonden door een gezamenlijke liefde voor theater en muziek. De film geeft een unieke inkijk in het (soms moeizame) proces om samen muziektheater van betekenis te maken.
'Opera in Charkov' ging in 2019 in premiere in Filmhuis Lumiere te Maastricht. In 2020 zond de NPO de film uit.
PRODUCTIES IN OPDRACHT
Film is een heel effectief middel om je verhaal via social media te verspreiden en dat kun je tegenwoordig vrij gemakkelijk zelf doen, zonder hulp van derden. Maar laten we eerlijk zijn: een goed filmpje maken kost tijd en het verhaal effectief vertellen blijft een vak.
Inmiddels bestaat ons werk o.a uit een aantal langere (internationale) documentaires over locale voedselproductie, een serie films over Jeugdzorg in Limburg, de landelijke voorlichtings film voor pleegouders en tal van korte informatieve producties die een plekje hebben gevonden op de websites van onze opdrachtgevers.
Wij verzorgen het concept, schrijven het scenario, casten (indien nodig) acteurs, verzorgen de opnames en de montage en leveren een kant en klaar product af.